Pažitka
Název:

Hovězí kuličky s quinoou a mangoldem


Hovězí kuličky s quinoou a mangoldem


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí maso250 g
uvařená černá quinoa velká hrst
spařený, nasekaný mangold1/2 sazku
česnek3 stroužky
vejce1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Velmi často u nás nastává následující scénář - stojím s mletým hovězím v ruce před lednicí a přemýšlím, co k němu přidám, aby to nebylo "jen" to maso. Tak vznikly i tyto kuličky, které chutnaly i mým pánům klukům. Podávala jsem je s bramborovo-petrželovou kaší a rajčatovým salátem.

Ze všech ingrediencí připravíme masovou směs, ze které tvoříme navlhčenýma rukama kuličky. Kuličky pečeme na plechu s papírem v troubě při 200°C do lehce hněda.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno