Pažitka
Název:

Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou


Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí líčka4 ks
olej2 lžíce
cibule1 ks
česnek3 stroužky
větší mrkev2 ks
vývar200 ml
mrkvová štáva200 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Dále budete potřebovat:
plátek másla1 cm
olej1 lžička
větší mrkev1 ks
vývar5 lžic
limetka - šťáva1/2 ks
Postup přípravy:

Po hovězí kližce jsou u nás doma oblíbená hovězí (i vepřová) líčka. Zkusila jsem je nechat vcelku a podusit na mrkvové šťávě. 

Líčka opláchneme, osušíme a po stranách mírně nařízneme. Po obou stranách lehce osolíme, opepříme a v papiňáku (tlakovém hrnci) prudce z obou stran osmažíme. Osmažená líčka vytáhneme stranou a do hrnce dáme orestovat drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku.

Základ zalijeme vývarem a mrkvovou šťávou. Líčka dáme nazpět do hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a hrnec uzavřeme poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem na mírném plameni 40 minut.

Mezitím si nakrájíme 1 mrkev na drobné kostičky a na rozehřátém másle s olejem ji necháme 5 minut restovat. Přidáme 5 lžic vývaru, limetkovou šťávu, špetku soli a pod pokličkou dusíme 8-10 minut.

Z hrnce odstraníme tlakovou poklici, měkké maso vyndáme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou omáčku. Do omáčky dáme dušenou mrkev, líčka a prohřejeme.

Na přílohu se hodí vařené brambory.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno