Ingredience: | |
hovězí loupaná plec | 700 g |
České Ghíčko | dle potřeby |
střední cuketa | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
celer | 1/4 bulvy |
velká cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
drcený kmín | 1 lžička |
čerstvá majoránka | hrstka |
čerstvá saturejka | hrstka |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Není nic lepšího než ráno vstát, když se kuchyní line omamná vůně rozpadajícího se hovězího a vědět, že jen rychle doděláte přílohu a famózní oběd je hotov.
Na ghíčku opečeme celou plec, zprudka a ze všech stran. Když je maso zatažené, vyndáme ho a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli. Maso přendáme do pomalého hrnce a přelijeme výpekem s cibulí. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, mrkev, petržel a celer. Dále do hrnce prolisujeme česnek, posypeme maso drceným kmínem, pepřem a solí a nakonec přihodíme čerstvé bylinky. Podlijeme asi čtyřmi decilitry vody, přiklopíme a pomalíme na stupeň LOW 8 hodin. Po dokončení vyndáme maso, zbytek obsahu rozmixujeme na hladkou omáčku a případně dosolíme. Maso krájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Já jsem podávala jako přílohu rýžové penne, ale hodí se i brambory, bulgur, rýže nebo knedlík. Dobrou chuť!
Podrobné info: