Pažitka
Název:

Hovězí loupaná plec na kořenové zelenině z pomalého hrnce


Hovězí loupaná plec na kořenové zelenině z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
hovězí loupaná plec700 g
České Ghíčko dle potřeby
střední cuketa1 ks
mrkev1 ks
petržel1 ks
celer1/4 bulvy
velká cibule1 ks
česnek2 stroužky
drcený kmín1 lžička
čerstvá majoránka hrstka
čerstvá saturejka hrstka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Není nic lepšího než ráno vstát, když se kuchyní line omamná vůně rozpadajícího se hovězího a vědět, že jen rychle doděláte přílohu a famózní oběd je hotov.

Na ghíčku opečeme celou plec, zprudka a ze všech stran. Když je maso zatažené, vyndáme ho a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli. Maso přendáme do pomalého hrnce a přelijeme výpekem s cibulí. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, mrkev, petržel a celer. Dále do hrnce prolisujeme česnek, posypeme maso drceným kmínem, pepřem a solí a nakonec přihodíme čerstvé bylinky. Podlijeme asi čtyřmi decilitry vody, přiklopíme a pomalíme na stupeň LOW 8 hodin. Po dokončení vyndáme maso, zbytek obsahu rozmixujeme na hladkou omáčku a případně dosolíme. Maso krájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Já jsem podávala jako přílohu rýžové penne, ale hodí se i brambory, bulgur, rýže nebo knedlík. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno