Ingredience: | |
hovězí zadní maso - ořech | 200 g |
mrkev | 3 ks |
řapíkatý celer | 80 g |
jarní cibulka | 3 ks |
chřest | 3 stonky |
petržel | 1/2 ks |
sůl | dle chuti |
voda | dle potřeby |
řepkový olej bio | pár kapek |
Příloha: | |
jáhly | dle potřeby |
Velmi oblíbené masíčko našeho malého gurmána, které nikdy nezklame, hovězí maso je jeho oblíbené. Já se ho dnes rozhodla připravit s chřestem.
Hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme na větší kusy nakrájenou mrkev, polovinu řapíkatého celeru, 2 jarní cibulky bez zelené části a sůl. Necháme vařit přibližně 45 minut.
Mezitím si připravíme zeleninu v páře, pokrájenou mrkev, celer, petržel vložíme na pařáček nebo parního hrnce. Vaříme do změknutí zeleniny.
Když máme hovězí maso vařené, vyjmeme jej a přidáme omytý a oloupaný chřest, který povaříme 15 minut.
Zeleninu připravenou v páře nandáme na talíř, zalijeme vývarem a přidáme vařený chřest, maso a přílohu, zeleninu pokapeme olejem.
Jako přílohu jsem zvolila jáhly vařené společně s jarní cibulkou. Jáhly propláchneme, několikrát spaříme horou vodou. Pokud jáhly nespaříme, budou mít nádech hořkosti, vložíme je do hrnce, zalijeme vodou a přidáme na polovinu rozkrojenou jarní cibulku bez zelené části, vaříme přibližně 20 minut.
Podrobné info: