Pažitka
Název:

Hovězí masíčko se zeleninou v páře s chřestem a jáhličkami s jarní cibulkou


Hovězí masíčko se zeleninou v páře s chřestem a jáhličkami s jarní cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní maso - ořech200 g
mrkev3 ks
řapíkatý celer80 g
jarní cibulka3 ks
chřest3 stonky
petržel1/2 ks
sůl dle chuti
voda dle potřeby
řepkový olej bio pár kapek
Příloha:
jáhly dle potřeby
Postup přípravy:

Velmi oblíbené masíčko našeho malého gurmána, které nikdy nezklame, hovězí maso je jeho oblíbené. Já se ho dnes rozhodla připravit s chřestem.

Hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme na větší kusy nakrájenou mrkev, polovinu řapíkatého celeru, 2 jarní cibulky bez zelené části a sůl. Necháme vařit přibližně 45 minut. 
Mezitím si připravíme zeleninu v páře, pokrájenou mrkev, celer, petržel vložíme na pařáček nebo parního hrnce. Vaříme do změknutí zeleniny. 
Když máme hovězí maso vařené, vyjmeme jej a přidáme omytý a oloupaný chřest, který povaříme 15 minut.

Zeleninu připravenou v páře nandáme na talíř, zalijeme vývarem a přidáme vařený chřest, maso a přílohu, zeleninu pokapeme olejem.

Jako přílohu jsem zvolila jáhly vařené společně s jarní cibulkou. Jáhly propláchneme, několikrát spaříme horou vodou. Pokud jáhly nespaříme, budou mít nádech hořkosti, vložíme je do hrnce, zalijeme vodou a přidáme na polovinu rozkrojenou jarní cibulku bez zelené části, vaříme přibližně 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno