Ingredience. | |
hovězí zadní | 800 g |
sádlo | 2 lžíce |
kořenová zelenina | 400 g |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
koření (bobkový list, jalovec, nové koření) | 3 ks |
červené víno | 2 dcl |
hovězího vývar | 2 dcl |
rajčatový protlak | 2 lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
sádla | 2 lžíce |
Hovězí maso je na jakýkoliv způsob moje oblíbené. Hovězí masa, jsou spolu s vepřovým nejpoužívanější v českých kuchyních. Spousta receptů na hovězí najdete právě zde na pažitce, kde se můžete inspirovat nejen omáčkami, tak i netradičními recepty z hovězího.
Hovězí zadní omyjeme, osušíme, prošpikujeme, osolíme, opepříme.
Připravíme si zeleninu - mrkev, celer, petržel-nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno.
Do kastrolu dáme sádlo a zprudka maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Pak ho vyndáme a do kastrolu nasypeme kořenovou zeleninu, přidáme prolisovaný česnek, restujeme, pak přidáme cibuli, občas zamícháme, do zeleniny přidáme bobkový list, nové koření, jalovec, celý pepř, podlijeme vínem a vývarem. Vložíme maso a dáme péct. Pokud je potřeba přilijeme vývar. Až maso změkne, vyndáme ho a přidáme trochu rajčatového protlaku, chvíli podusíme a pak směs zeleniny rozmixujeme a propasírujeme. Jako příloha budou moje oblíbené zeleninové zeleninové knedlíky.