Pažitka
Název:

Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem


Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso1 kg
středně velké kedlubny3 ks
větší cibule1 ks
česnek7 stroužků
brambora1 ks
dijonská hořčice1 lžíce
máslo2 velké lžíce
olej dle potřeby
čerstvý tymián + dva stonky na dochucení snítka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kmín dle chuti
Postup přípravy:

Kedlubnová sezóna je v plném proudu a proto jsem se rozhodla, uvařit nám lahodnou omáčku s chutí kedlubny a tymiánu. 

Oloupejte cibuli, česnek, brambor a kedlubny. Cibuli překrojte na půl a nakrájejte na půl kolečka. 5 stroužků česneku rozmáčkněte čepelí nože. Brambor nakrájejte na malinkaté kostičky a kedlubnu nakrájejte třeba na kostky. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte na něm cibuli a rozmáčknutý česnek. 
Maso nakrájejte na plátky, ty osolte a opepřete. Když je cibulka a česnek dozlatova, odhrňte je na stranu hrnce a maso opečte z obou stran. 
Přidejte kedlubnu, hořčici, brambor, kmín, snítku tymiánu a zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, ne víc.
Duste na mírném plamenu zhruba dvě hodiny. 
Měkké maso vyndejte bokem na talíř, stonky tymiánu vyndejte a vyhoďte. Zbytek obsahu v hrnci rozmixujte dohladka. Omáčku ještě zahřejte a vypněte. Pokud je omáčky dost a není příliš hustá, zredukujte ji.
Prolisujte dva stroužky česneku, oberte lístky ze dvou stonků a nechte rozpustit dvě lžíce másla. Dle chuti dosolte a opepřete.
Servírujte s bramborovým knedlíkem, ale i rýží nebo kuskusem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno