Ingredience: | |
hovězí maso (loupaná plec) | cca 650 g |
máslová dýně | 450 g |
batáty | 250 g |
česnek | 2 stroužky |
malá cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
rozmarýn | 2 snítky |
tymián | 3 snítky |
oregano | 2 snítky |
vývar | 700 ml |
Ghí nebo jiný tuk | dle potřeby |
Dlouho jsem měla chuť na nějaké jídlo s dýní. Vím, že není úplně jejich sezóna, ale prostě mě na ni přepadla nesmírná chuť. V obchodě měli zrovna krásné, máslové dýně a tak nešlo odolat. Měla jsem i skvělé hovězí maso a tak jsem tyto dvě hlavní ingredience spojila a obohatila o nejoblíbenější bylinky, a to rozmarýn, tymián a oregáno. Vzniklo z toho velice chutné jídlo.
Nejprve si očistíme maso a nakrájíme na větší kostky a mírně osolíme. V tlakovém hrnci si na Ghí maso zatáhneme. Poté jej vyndáme stranou a zesklovatíme si cibulku, poté přidáme stroužky česneku a po chvíli nakrájenou dýni a batáty. Chvíli orestujeme a přidáme všechny bylinky a maso. Vše zalijeme vývarem a pozvolna vaříme cca 1 hodinu. Poté opatrně otevřeme, vyjmeme maso a snítky bylinek, a část zeleniny odebereme a rozmixujeme a vrátíme zpět. Omáčka se tak zeleninou sama zahustí.
Omáčku pak dosolíme a dopepříme. Lze umixovat i všechnu zeleninu, pak vznikne krémová omáčka.
Podrobné info: