Pažitka
Název:

Hovězí na rajčatech a oregánu


Hovězí na rajčatech a oregánu


Ingredience:
Ingredience:
hovězí masocca 950 g
krájená rajčata v plechovce400 g
oregano4 snítky
třtinový cukr1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
sladká paprika2 lžičky
cibule1 ks
česnek1 velký stroužek
vývarcca 500 ml
Postup přípravy:

Je tu víkend a opět je třeba určit směr vaření spíše ke klasické kuchyni, protože jsou doma i chlapští strávníci. S ohledem na tuto skutečnost jsem zvolila hovězí maso a jeho úpravu na omáčku společně s rajčaty a oregánem. Přiznám se, že v tomto případě to bylo velmi povedené a tato úprava se u nás určitě zabydlí.

Maso si nejprve očistíme a nakrájíme na větší kostky a mírně osolíme. Poté si jej v tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme. Maso vyjmeme a dáme stranou. Pak v hrnci zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme. Přidáme papriku a opět opékáme. Poté přidám krájená rajčata, pokud je třeba i lžíci třtinového cukru, promícháme a nakonec přidáme snítky oregána a vrátíme maso zpět do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni cca 45-50 minut. Poté dle chuti osolíme a opepříme.

Podáváme s přílohou dle naší chuti, a to např. s těstovinami nebo polentovým knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno