Pažitka
Název:

Hovězí nudličky s pikantní uzeninou


Hovězí nudličky s pikantní uzeninou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí roštěná700 g
bačajská klobása200 g
gazdovská slanina150 g
rajčatový protlak100 ml
olej2 lžíce
cibule1 ks
česnek2 stroužky
mrkev2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
vývar nebo voda na podlití
nasekané lístky petržele na posypání
Postup přípravy:

Hovězí maso máme moc rádi v jakékoli úpravě. Tentokrát to byla kombinace s uzeninou a mrkví.

Maso nakrájíme na plátky a ty pak přes vlákno na nudličky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.

Klobásu a mrkev nakrájíme na širší hranolky, slaninu na proužky, cibuli na půlměsíčky a česnek na tenké plátky.

V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme slaninu. Přidáme cibuli a česnek a restujeme dosklovata. Přidáme nakrájené maso a necháme ho prudce zatáhnout.

Přidáme protlak, rychle promícháme, podlijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem dusíme.

Když je maso téměř měkké, přidáme klobásu a mrkev, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.

Na přílohu se hodí různě upravené brambory, nebo rýže.

Druh slaniny a klobásy přizpůsobíme svým chutím. Pokud máme možnost, protlak použijeme domácí výroby.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková - Kocíková

    zavřít okno