Ingredience: | |
hovězí roštěná | 700 g |
bačajská klobása | 200 g |
gazdovská slanina | 150 g |
rajčatový protlak | 100 ml |
olej | 2 lžíce |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
mrkev | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
vývar nebo voda | na podlití |
nasekané lístky petržele | na posypání |
Hovězí maso máme moc rádi v jakékoli úpravě. Tentokrát to byla kombinace s uzeninou a mrkví.
Maso nakrájíme na plátky a ty pak přes vlákno na nudličky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.
Klobásu a mrkev nakrájíme na širší hranolky, slaninu na proužky, cibuli na půlměsíčky a česnek na tenké plátky.
V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme slaninu. Přidáme cibuli a česnek a restujeme dosklovata. Přidáme nakrájené maso a necháme ho prudce zatáhnout.
Přidáme protlak, rychle promícháme, podlijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem dusíme.
Když je maso téměř měkké, přidáme klobásu a mrkev, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
Na přílohu se hodí různě upravené brambory, nebo rýže.
Druh slaniny a klobásy přizpůsobíme svým chutím. Pokud máme možnost, protlak použijeme domácí výroby.
Podrobné info: