Pažitka
Název:

Hovězí omáčka na cibulce s mrkví, petrželkou, bílou ředkví s quinoou


Hovězí omáčka na cibulce s mrkví, petrželkou, bílou ředkví s quinoou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso150 g
cibule1 ks
kulatá bílá ředkev1 ks
mrkev100 g
fialová mrkev40 g
petržel40 g
lahůdková maďarská paprika Grešík1 lžička
sůl dle chuti
majoránka dle chuti
České Ghíčko dle potřeby
voda dle potřeby
quinoa (1:1 červená:světlá) dle potřeby
Postup přípravy:

Vypadá to, že náš malý jedlík má masové období. Druhý den neslyším nic jiného než mamííí maso jo? Takže dnes tedy jeho vyžádané maso, které sklidilo velký úspěch. Když jsem naservírovala, ozývalo se jen pomlaskávání. Když jsem si dovolila synovi pomoci, byla jsem odstrčena s odpovědí "mami sám", maso si těžce hájil a odevzdal mi prázdný talíř, to jsou právě ty okamžiky, kdy srdíčko radostí zaplesá, a máte hřejivý pocit.

Na Českém Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, které necháme zatáhnout, osolíme, přidáme červenou papriku a zalijeme vodou, necháme vařit. Když je zelenina měkčí, přidáme pokrájenou zeleninu - bílou ředkev, mrkev, petržel a vaříme do změknutí zeleniny, nakonec přidáme majoránku, případně dosolíme a krátce povaříme.

Podáváme s quinou, která vyniká svou jednoduchou přípravou. Vařte podobně jako rýži (2 díly vody na 1 díl Quinoy) po dobu 15-20 minut. Po uvaření se quinoa vyznačuje příjemně lehkou, nadýchanou strukturou a jemnou, lehce oříškovou chutí.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno