hovězí maso | 4 plátky |
rajčata | 1 konzerva |
sušený rozmarýn | dle chuti |
cibule | 1 ks |
česnek | 5 stroužků |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
máslo | kousek |
olej | trochu |
vegeta nebo zeleninový bujon | dle potřeby |
hladká mouka | v případě zahuštění |
Ingredience: |
Rajčata dávají pokrmu svěžest a rozmarýn nádherně provoní.
Tento recept vznikl úplnou náhodou. V původním receptu je maso kančí, ale na to jsem neměla chuť. Měla jsem chuť na něco svěžího. Rajčata jsem měla a v mrazáku jsem našla kousek hovězího a ejhle nápad byl na světě.
Plátky masa nařízneme a naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na oleji. Maso vyjmeme a orestujeme cibuli. Když je zlatavá, přidáme nakrájený česnek na plátky a opět chvilku restujeme. Přidáme sušený rozmarýn a rajčata z konzervy. Přidáme zeleninový bujon nebo vegetu. Maso dáme do pekáčku a zalijeme rajčaty. Zakryjeme a pečeme, dokud maso není měkké. Poté maso vyjmeme, šťávu dochutíme, pokud je potřeba a lehounce zaprášíme moukou. (vůbec se zahušťovat nemusí, ale já to měla k bramborovým knedlíkům). Na závěr můžeme přidat kousíček másla.
Podrobné info: