Pažitka
Název:

Hovězí plátky na zelenině v pomalém hrnci


Hovězí plátky na zelenině v pomalém hrnci


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní maso vcelku900 g
vývar70 ml
středně velké brambor5 ks
cibule3 ks
barevná kapie2 ks
barevný pepř z mlýnku dle chuti
granulovaný česnek2 lžíce
olej1 lžíce
Dále budeme potřebovat:
olej2 lžíce
sůl dle chuti
posekané petrželové lístky dle chuti
Postup přípravy:

Pro majitele pomalého hrnce tady mám nový receptík. Sice jsem určitě nevymyslela nic světoborného, ale naše rodinka si pochutnala. Použila jsem krásný kus hovězí kližky, ale jinak můžete připravit z hovězího zadního.

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. 

Každý plátek posypeme česnekem, pepřem, zastříkneme olejem a takto připravené maso necháme 4 hodiny odpočinout. 

Zeleninu očistíme. 

Brambory nakrájíme na silnější plátky, cibuli na půlkolečka a papriky na proužky.

Plátky masa osolíme a ve větší pánvi na rozehřátém oleji je prudce po obou stranách opečeme

Do nádoby pomalého hrnce dáme se solí promíchané brambory.

Zasypeme je nakrájenou paprikou a polovinou nakrájené cibule.

Poklademe osmaženými plátky masa a zasypeme zbytkem cibule.

Do pánve s výpekem dáme vývar, převaříme a nalijeme do pomalého hrnce.

Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny. 

Porce na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Zelenina pustila hodně šťávy a tak manžel, který moc brambory nemusí, měl rýži.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno