hovězí pupek | 500 g |
špenát | 100 g |
česnek | 50 g |
cibule | 200 g |
olej | 30 g |
pepř | 5 g |
sůl | 15 g |
mrkev | 200 g |
petržel | 100 g |
žampiony | 50 g |
Ingredience: |
Kdo tuto delikatesu ještě nezkusil o hodně přichází!
Hovězí pupek naklepeme na větší plát, který osolíme, opepříme.
Na plát masa klademe, listový špenát, jemně nakrájené žampióny, česnek.
Pupek zarolujeme a svážeme provázkem.
Mrkev a cibulku nakrájíme na větší kusy a orestujeme na oleji.
Po orestování zalijeme základem pupek a dáme do trouby na 1,5h na 180°C.
Stále přelíváme a dusíme do měkka.
Dochutíme solí, čerstvou bylinkou (tymián, bazalka, oregano).