Pažitka
Název:

Hovězí s dýňovo-rajčatovou omáčkou a bazalkou z pomalého hrnce


Hovězí s dýňovo-rajčatovou omáčkou a bazalkou z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kýta700 g
máslová dýně1/2 ks
rajčata1 konzerva
velká cibule1 ks
mrkev1 ks
česnek1 stroužek
bobkový list2 ks
červená paprika1/2 lžičky
sušená bazalka1 lžička
čerstvá nasekaná bazalka hrstka
ghíčko nebo olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Ať žije pomalý hrnec! Večer to tam naházíte, ráno rozmixujete a můžete podávat. Navíc hovězí nebo zvěřina je po několika hodinách prostě dokonalá.

Na ghíčku si osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přihodíme k ní kostky masa a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Přendáme do pomalého hrnce, přidáme na kostky nakrájenou dýni, kolečka mrkve, konzervu rajčat, nakrájený česnek a koření. Vše dobře promícháme a necháme pomalit na cca 6 hodin na nejnižší stupeň. Nakonec vylovíme bobkový list, vyndáme maso a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Případně dosolíme, vrátíme maso a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila kukuřičné těstoviny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno