Ingredience: | |
hovězí kýta | 700 g |
máslová dýně | 1/2 ks |
rajčata | 1 konzerva |
velká cibule | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
bobkový list | 2 ks |
červená paprika | 1/2 lžičky |
sušená bazalka | 1 lžička |
čerstvá nasekaná bazalka | hrstka |
ghíčko nebo olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Ať žije pomalý hrnec! Večer to tam naházíte, ráno rozmixujete a můžete podávat. Navíc hovězí nebo zvěřina je po několika hodinách prostě dokonalá.
Na ghíčku si osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přihodíme k ní kostky masa a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Přendáme do pomalého hrnce, přidáme na kostky nakrájenou dýni, kolečka mrkve, konzervu rajčat, nakrájený česnek a koření. Vše dobře promícháme a necháme pomalit na cca 6 hodin na nejnižší stupeň. Nakonec vylovíme bobkový list, vyndáme maso a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Případně dosolíme, vrátíme maso a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila kukuřičné těstoviny.
Podrobné info: