Ingredience: | |
hovězí krk, nebo pero | 600 g |
sádlo | 2 - 3 lžíce |
rajčatová šťáva | 1 balení |
rajčatový protlak | 1 malá plechovka |
hladká mouka | 1 - 2 lžíce |
malá cibule | 2 ks |
bobkový list | dle chuti |
nové koření | dle chuti |
celý pepř | dle chuti |
cukr | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Sláva nazdar výletu, nezmohli jsme a jsme tu. Všude dobře, doma nejlíp. Děti se nemohly dočkat, takové obyčejné rajské. A samosebou s kolínkama.
V hrnci v osolené vodě si uvaříme hezký kousek hovězího masa předního. Po vychladnutí vyjmeme maso a nekrájíme na plátky. Vývar si odložíme na později, nebo jej využijeme na polévku.
Na sádle uděláme z mouky světlou jíšku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, trochu soli, trochu cukru, promícháme a zalijeme rajčatovou šťávou v krabičce a jedním protlakem. Směs zamícháme, zalijeme vodou (nebo odloženým vývarem) a necháme vařit. Po uvaření přepasírujeme přes cedník. Na talíř naservírujeme houskové knedlíky, plátky uvařeného hovězího masa a přelijeme rajskou omáčkou.
Podrobné info: