Pažitka
Název:

Hovězí s rajskou omáčkou a těstovinami


Hovězí s rajskou omáčkou a těstovinami


Ingredience:
Ingredience:
hovězí krk, nebo pero600 g
sádlo2 - 3 lžíce
rajčatová šťáva1 balení
rajčatový protlak1 malá plechovka
hladká mouka1 - 2 lžíce
malá cibule2 ks
bobkový list dle chuti
nové koření dle chuti
celý pepř dle chuti
cukr dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Sláva nazdar výletu, nezmohli jsme a jsme tu. Všude dobře, doma nejlíp. Děti se nemohly dočkat, takové obyčejné rajské. A samosebou s kolínkama.

V hrnci v osolené vodě si uvaříme hezký kousek hovězího masa předního. Po vychladnutí vyjmeme maso a nekrájíme na plátky. Vývar si odložíme na později, nebo jej využijeme na polévku.

Na sádle uděláme z mouky světlou jíšku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, trochu soli, trochu cukru, promícháme a zalijeme rajčatovou šťávou v krabičce a jedním protlakem. Směs zamícháme, zalijeme vodou (nebo odloženým vývarem) a necháme vařit. Po uvaření přepasírujeme přes cedník. Na talíř naservírujeme houskové knedlíky, plátky uvařeného hovězího masa a přelijeme rajskou omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno