Pažitka
Název:

Hovězí s thajskou bazalkou


Hovězí s thajskou bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí maso500 g
šalotka2 ks
chilli paprička1 ks
česnek2 stroužky
rybí omáčka2 lžíce
sojová omáčka2 lžíce
cukr1 lžíce
thajská bazalka1 šálek
jarní cibulka2 ks
limetka dle chuti
Postup přípravy:

Jedna z mých oblíbených věcí poslední doby. Trvá asi 20 minut, takže nic náročného. Takže se opět budu opakovat, když řeknu, že recept je fakt jednoduchý a zvládne ho každý. Navíc kombinace slaného, sladkého a kyselého v jednom je úžasná.

Na pánvi osmažte na kostičky nakrájené šalotky, nakrájený česnek a přidejte maso. Asi 10 minut promíchávejte. Přidejte na jemno nasekané chilli, rybí omáčku, cukr, limetku a bazalku. Vše společně vařte asi minutu. Poté posypte jarní cibulkou a můžete třeba i arašídy. 

Můžete podávat s rýží, ale jelikož se doma snažíme jíst zdravě, udělala jsem k tomu cuketové nudle.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno