Pažitka
Název:

Hovězí salát se ztraceným vejcem


Hovězí salát se ztraceným vejcem


Ingredience:
Ingredience:
hovězí roštěnec (100 g) plátek
cherry rajčátka6 ks
rukola hrst
pokrájený římský salát hrst
oblíbený sýr6 plátků
vejce1 ks
olej na smažení
ocet2 lžíce
Zálivka:
hrubozrnná hořčice2 lžičky
olivový olej2 lžíce
šťáva z citrónu1 lžička
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Barevný salát s hovězím roštěncem....

Jdeme na to! 

Přivedeme k varu vodu v kastrolu a přilijeme 2 lžíce octa. Do naběračky rozbijeme vejce a pomalu vnoříme. Takto vaříme cca 3 minuty, podle toho, jaký chceme žloutek. Mezitím na talíř nandáme salát s rukolou spolu s rajčaty překrojenými na půl. Sýr nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej. A maso opékáme za všech stran do požadovaného propečení. Já to mám rád takhle... Zálivku připravíme smícháním všech ingrediencí.

PŘEJI DOBROU CHUŤ!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno