Ingredience: | |
hovězí (krk, péro) | 1 kg |
žampiony | 500 g |
hovězí vývar | 400 ml |
brusinkový kompot | 300 g |
červený vinný ocet | 100 ml |
rozmarýn | 3 velké snítky |
česnek | 4 stroužky |
větší červená cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
olej | trochu |
hladká mouka | dle potřeby |
Na první pohled zvláštní kombinace, která vás ve finále nadchne....
Žampiony oloupeme a překrojíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat žampiony a cibuli. Orestujeme jen asi 5 minut a dáme ne dno pomalého hrnce. Do výpeku po žampionech dáme orestovat maso (vcelku) které jsme si osolili a opepřily. Orestujeme ze všech stran a i s výpekem přendáme do pomalého hrnce. Přilijeme vývar a přidáme 200 g brusinek, utřený česnek a rozmarýnu. Přiklopíme a zapneme pomalý hrnec na stupeň 1 na 7 hodin.
Po této době vyndáme maso a žampiony a odložíme do tepla. Šťávu propasírujeme. Ve studené vodě si rozšleháme hladkou mouku a podle potřeby omáčku zahustíme a necháme provařit. Pak vrátíme žampiony. Maso naporcujeme.
Do uvařené rýže vmícháme zbytek brusinkového kompotu.
Podrobné info: