Pažitka
Název:

Hovězí sekaná s červenou řepou


Hovězí sekaná s červenou řepou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí mleté maso500 g
středně velká řepa (vařená, vakuovaná)2 ks
cibule1 ks
vejce1 ks
česnek2 stroužky
majoránka1 lžíce
pažitka1 lžíce
čerstvý tymián3 větvičky
kukuřičná strouhanka5 lžic
jemné ovesné vločky5 lžic
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Příloha:
brambory/bramborová kaše dle potřeby
Postup přípravy:

Červená řepa obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a stopových prvků. S hovězím masem tvoří velmi chutnou kombinaci a navíc dodá sekané svěží barvu i chuť. Vyzkoušejte ji také.

Hovězí maso smícháme s najemno nastrouhanou červenou řepou, nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a bylinkami. Směs dobře prohněteme rukama, aby se všechny ingredience propojily. Přidáme strouhanku a ovesné vločky, podle chuti osolíme a opepříme a znovu dobře prohněteme rukama. Utvoříme šišku, kterou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme přikryté na 180 stupňů asi 45 minut. Poté odkryjeme a pečeme ještě dalších 15 minut, aby se utvořila kůrka. V této době několikrát přelijeme výpekem. Můžeme podávat s bramborem nebo bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno