Pažitka
Název:

Hovězí sekaná s patizonem a saturejkou


Hovězí sekaná s patizonem a saturejkou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí mleté maso500 g
patizon380 g
česnek4 stroužky
vejce1 ks
cibule1 ks
saturejka hrstka
petrželka hrstka
instantní rýžová kaše4 vrchovaté lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Nedělní oběd jak se patří, pěkně vypečený (smích). Navíc s novinkou v mojí kuchyni a to patizonem. Pro ty, kdo ho jedí poprvé (jako já), je to druh dýně, ale mě připadá jako by to byl kříženec dýně a cukety. I použití je podobné, takže fantazii se meze nekladou.

Patizon oloupeme, nastrouháme na jemno, osolíme a necháme vypotit. Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, vejcem, nakrájenou cibulí, čerstvými bylinkami a vymačkaným patizonem. Podle chuti dosolíme a zahustíme instantní rýžovou kaší. Rukama pořádně propracujeme, aby se směs dobře spojila. Vytvarujeme šišku a přendáme do vymazaného pekáčku. Lehce podlijeme vodou a pečeme přikryté na 190 stupňů asi 45 minut. Poté odkryjeme a necháme dopéct kůrčičku ještě asi 15 minut na horký vzduch. Podáváme klasicky s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno