Pažitka
Název:

Hovězí slunečnicová sekaná


Hovězí slunečnicová sekaná


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí maso500 g
slunečnicová drť250 g
vejce1 ks
česnek2 - 3 stroužky
malá kedlubna nastrouhaná na jemno1 ks
strouhanka6 lžic
majoránka dle chuti
petrželka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dneska jsem se pustila do velmi odvážného experimentu, alespoň pro mě. Kdo ujíždí na výrobě domácích rostlinných mlék jako já, tak ví, že nakonec vždycky dojde na otázku "Co zase s tou drtí?" Takže vznikla Hovězí slunečnicová sekaná.

Všechny suroviny smícháme v misce a pořádně rukama prohněteme. Pak vytvarujeme dvě malé šišky, nebo můžete i jednu velkou, a umístíme do pekáčku. Zlehka podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 200 stupňů asi 1 hodinu. Průběžně kontrolujeme a podléváme. Ke konci necháme odkryté asi na 15 minut, aby se udělala kůrka.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno