Ingredience: | |
mleté hovězí maso | 500 g |
slunečnicová drť | 250 g |
vejce | 1 ks |
česnek | 2 - 3 stroužky |
malá kedlubna nastrouhaná na jemno | 1 ks |
strouhanka | 6 lžic |
majoránka | dle chuti |
petrželka | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dneska jsem se pustila do velmi odvážného experimentu, alespoň pro mě. Kdo ujíždí na výrobě domácích rostlinných mlék jako já, tak ví, že nakonec vždycky dojde na otázku "Co zase s tou drtí?" Takže vznikla Hovězí slunečnicová sekaná.
Všechny suroviny smícháme v misce a pořádně rukama prohněteme. Pak vytvarujeme dvě malé šišky, nebo můžete i jednu velkou, a umístíme do pekáčku. Zlehka podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 200 stupňů asi 1 hodinu. Průběžně kontrolujeme a podléváme. Ke konci necháme odkryté asi na 15 minut, aby se udělala kůrka.
Podrobné info: