Ingredience: | |
hovězí srdce | 800 g |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
celer | 1 silnější plátek |
bobkový list | 1 ks |
nové koření | 5 kuliček |
pepř | 5 kuliček |
sůl | špetka |
Dále budeme potřebovat: | |
dýně Hokkaido | 600 g |
Moravanka | 330 g |
vývar ze srdce | 500 ml |
smetana | 200 ml |
sůl | dle chuti |
Z dýní mám nejraději Hokkaido a moc ráda z ní tvořím různé dobroty. Vyzkoušejte i vy mou pikantní dýňovou omáčku s hovězím srdíčkem.
Srdce očistíme od krevních sraženin, déme do hrnce, nejlépe tlakového, přidáme kořenovou zeleninu, koření a sůl. Zalijeme litrem vody a pod tlakem vaříme cca 50 minut doměkka. Po ochlazení hrnec otevřeme a srdce nakrájíme na silnější plátky. Koření a část vývaru odebereme a v hrnci necháme 500 ml.
Obsah sklenky s Moravankou bez chilli papričky dáme do cedníku, propláchneme vodou a přemístíme do tlakového hrnce k vývaru. Přidáme na větší kousky nakrájenou dýni, plátky srdíčka a opět pod tlakem vaříme 10 minut.
Poté plátky srdíčka z hrnce vyndáme a dáme stranou. Vše v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme a naředíme smetanou na konzistenci omáčky. Necháme projít varem, podle potřeby ochutíme solí a podáváme s plátky srdíčka.
Na přílohu se hodí knedlík nebo rýže.
Podrobné info: