hovězí svíčková | 400 g |
olej | trochu |
sůl | špetka |
drcený barevný pepř | dle chuti |
hořčice | trochu |
Ingredience: |
Manžel miluje steaky, dělám mu je často. Já mám ráda pěkně propečený a manžel medium. Kukuřice jako příloha mě napadla, když jsem přišla tehdy z pole s čerstvou kukuřicí.
Maso je nejlepší uležené. Já ho naložila asi 2 hodinky předem. Nejprve jsem ho nakrájela na asi 2 cm tlusté špalíčky a obmotala kolem dokola, aby drželi tvar. Pak jsem ho osolila a obalila v barevném pepři. Takto jsem ho nechala marinovat. Mezitím jsem si připravila přílohu, a to pečené brambory s česnekem a cibulí. Naložené maso jsem na troše rozpáleného oleje nechala zatáhnout, z každé strany asi 4 minutky a pak vložila do předehřáté trouby, aby nestihlo vychladnout, než si připravím omáčku z výpeku. Tu jsem udělala jednoduše. Je to moje oblíbená a velice jednoduchá omáčka přes steak. Do výpeku přidám lžíci hrubozrnné hořčice nebo kremžské, malinko vody a provařím. Z trouby vyndáme asi po 3 minutách steaky na talíř, přelijeme šťávou a podáváme s pečenými bramborami a zeleninou.
Podrobné info: