Ingredience: | |
hovězí vysoký roštěnec nebo svíčková uleželá (stařená) | 1 ks |
vařené brambory (vařené den předem 18 minut) | 200 - 250 g (na jednu porci) |
cibule (4 cibule na 1 kg brambor) | 1 ks |
sádlo | kousek |
máslo | 4 oříšky |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Kdo by odolal šťavnatému hovězímu steaku....
3 cm vysoký opepřený steak vložíme na těžkou rozpálenou pánev, ztlumíme tak na 3/4 výkonu, po 3 minutách otočíme, osolíme a děláme další 3 minuty. Po té steak opět otočíme, osolíme, dáme navrch čtyři oříšky másla, přikryjeme pokličkou a odstavíme tak na 6-8 minut. Nakonec výpek zalijeme vývarem, provaříme a vložíme 4 oříšky másla (máslo už se nesmí vařit).
Rösti:
oloupané brambory 1/2 nastrouháme na nejhrubším struhadle a druhou polovinu rozšťoucháme. Osolíme, opepříme a vše spojíme s osmaženou cibulkou na sádle. Já je mačkám do trojúhelníkových formiček, pořádně stlačíme. Smažíme na oleji pozvolna z každé strany tak 5 minut.
Moje rada: Super jsou, když přidáte i česnek.
Podrobné info: