Pažitka
Název:

Hovězí vývar podle Nadi


Hovězí vývar podle Nadi


Ingredience:
Ingredience:
hovězí hrudí, žebro500 g
hovězí kosti500 g
nové koření5 kuliček
sůl špetka
mrkev1 ks
celerová bulva1/4 ks
petržel1 ks
cibule1 ks
pórek1/2 ks
čerstvá petrželka hrstka
Postup přípravy:

Milovníci polévek jistě potěší poctivý domácí vývar, který je základem každého dobrého oběda.

Omyté maso vložíme do většího hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience /zeleninu oškrábeme, necháme vcelku, cibuli neloupeme, jen omyjeme/, přidáme cca. 3 litry vody a dáme vařit. Jakmile začne polévka vřít, stáhneme plamen a necháme jen probublávat. Během vaření, hlavně ze začátku, sbíráme pěnu, abychom měli vývar čirý. Vaříme cca 4 hodiny, dokud není maso měkké.
Poté polévku přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko. Maso použijeme k dalšímu zpracování, např. k omáčce, část můžeme pokrájet do vývaru. Zeleninu z vývaru vyhazuji a použiji čerstvou: mrkev a celer nakrájím nadrobno a dám vařit do osolené vody na skus. Přidám šálek mraženého hrášku, scedím a přidám do vývaru. ten dle chuti dosolím. Můžeme přidat nudle nebo játrové či jiné knedlíčky.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno