Ingredience: | |
hovězí plec | 300 g (plátek) |
česnek | 2 stroužky |
plnotučná hořčice | 2 lžičky |
anglická slanina | 4 plátky |
natvrdo uvařená vejce | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Pod maso: | |
větší cibule | 1 ks |
sádlo | 1 lžíce |
mladá cuketa | 1 ks |
plnotučná hořčice | 1 lžíce |
žampiony | 250 g |
máslo | 1 lžíce |
pepř | špetka |
Skvělá dobrota pro milovníky hub a cukety, ze kterých lze připravit skvělou omáčku k masu.
Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Česnek utřeme a maso ním z jedné strany potřeme. Přidáme hořčici, poklademe slaninou, v řadě za sebou umístíme vejce, závitek smotáme a zajistíme sponkou nebo potravinovou nití. V hrnci rozpálíme sádlo, maso zprudka ze všech stran opečeme a pak dáme stranou. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova. Přihodíme na kostičky pokrájenou cuketu, osolíme, přidáme hořčici a chvilku zarestujeme. Vrátíme závitek, podlejeme vodou nebo vývarem (do 2/3 masa) a dusíme doměkka. Na lžíci másla si orestujeme na plátky pokrájené žampiony, které opepříme. Nakonec, až se nám vypaří veškerá tekutina, žampiony osolíme. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Tím se nám zahustí. Přidáme podušené žampiony. Maso zbavíme niti a pokrájíme na porce. Podáváme s těstovinou nebo rýží.
Podrobné info: