Pažitka
Název:

Hovězí závitek s cuketovo žampionovou omáčkou


Hovězí závitek s cuketovo žampionovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí plec300 g (plátek)
česnek2 stroužky
plnotučná hořčice2 lžičky
anglická slanina4 plátky
natvrdo uvařená vejce2 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
Pod maso:
větší cibule1 ks
sádlo1 lžíce
mladá cuketa1 ks
plnotučná hořčice1 lžíce
žampiony250 g
máslo1 lžíce
pepř špetka
Postup přípravy:

Skvělá dobrota pro milovníky hub a cukety, ze kterých lze připravit skvělou omáčku k masu.

Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Česnek utřeme a maso ním z jedné strany potřeme. Přidáme hořčici, poklademe slaninou, v řadě za sebou umístíme vejce, závitek smotáme a zajistíme sponkou nebo potravinovou nití. V hrnci rozpálíme sádlo, maso zprudka ze všech stran opečeme a pak dáme stranou. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova. Přihodíme na kostičky pokrájenou cuketu, osolíme, přidáme hořčici a chvilku zarestujeme. Vrátíme závitek, podlejeme vodou nebo vývarem (do 2/3 masa) a dusíme doměkka. Na lžíci másla si orestujeme na plátky pokrájené žampiony, které opepříme. Nakonec, až se nám vypaří veškerá tekutina, žampiony osolíme. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Tím se nám zahustí. Přidáme podušené žampiony. Maso zbavíme niti a pokrájíme na porce. Podáváme s těstovinou nebo rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno