Pažitka
Název:

Hovězí závitek s rýží


Hovězí závitek s rýží


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní250 g
stroužky česneku2 ks
plnotučná hořčice na maso2 lžíce
pepř špetka
sůl špetka
plátek slaniny5 ks
sýr s modrou plísní80 g
sádlo2 lžíce
cibule1 ks
plnotučné hořčice na omáčku2 lžičky
hovězí vývar250 - 300 ml
hotová jíška tmavá1 lžíce
másla1 lžíce
Postup přípravy:

Milovníci závitků si jistě přijdou na své. Ač to nevypadá, tento recept je velmi jednoduchý a nemusí se obávat, ani začátečník.

Plátek masa naklepeme natenko mezi dvěma mikroténovými foliemi.
Z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Poklademe plátky slaniny a hranolkami sýra.
Pevně zavineme a svážeme potravinářskou nití.
Na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran orestujeme a odložíme stranou.
Na témže sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, přidáme hořčici a chvilku restujeme.
Maso vrátíme zpět a podlejeme hovězím vývarem. Dusíme doměkka zhruba hodinu. Závitek poté vyjmeme a uchováváme v teple. Nezapomeneme odmotat nitě. Šťávu zahustíme jíškou, provaříme a přes jemné sítko přecedíme. Na závěr přidáme máslo i maso. 

Podáváme s rýži a případně vařenou zeleninou a posypeme lehce čerstvou petrželkou, jako já sama. Přeji doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno