Ingredience: | |
hovězí zadní | 250 g |
stroužky česneku | 2 ks |
plnotučná hořčice na maso | 2 lžíce |
pepř | špetka |
sůl | špetka |
plátek slaniny | 5 ks |
sýr s modrou plísní | 80 g |
sádlo | 2 lžíce |
cibule | 1 ks |
plnotučné hořčice na omáčku | 2 lžičky |
hovězí vývar | 250 - 300 ml |
hotová jíška tmavá | 1 lžíce |
másla | 1 lžíce |
Milovníci závitků si jistě přijdou na své. Ač to nevypadá, tento recept je velmi jednoduchý a nemusí se obávat, ani začátečník.
Plátek masa naklepeme natenko mezi dvěma mikroténovými foliemi.
Z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Poklademe plátky slaniny a hranolkami sýra.
Pevně zavineme a svážeme potravinářskou nití.
Na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran orestujeme a odložíme stranou.
Na témže sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, přidáme hořčici a chvilku restujeme.
Maso vrátíme zpět a podlejeme hovězím vývarem. Dusíme doměkka zhruba hodinu. Závitek poté vyjmeme a uchováváme v teple. Nezapomeneme odmotat nitě. Šťávu zahustíme jíškou, provaříme a přes jemné sítko přecedíme. Na závěr přidáme máslo i maso.
Podáváme s rýži a případně vařenou zeleninou a posypeme lehce čerstvou petrželkou, jako já sama. Přeji doboru chuť!