Pažitka
Název:

Hraběnčiny řezy s rebarborou


Hraběnčiny řezy s rebarborou


Ingredience:
polohrubá mouka480 g
třtinový cukr150 g
prášek do pečiva1 balíček
změklé máslo250 g
žloutky4 ks
mléko4 lžíce
Náplň:
oloupaná a na plátky nakrájená rebarbora400 g
třtinový cukr60 g
plátky mandliček2 hrsti
domácí vanilkový cukr1 lžíce
skořice2 lžičky
Ingredience:
Postup přípravy:

Včera přijela na návštěvu moje mamka. Přivezla jako vždy nějaké dobrůtky a něco ze zahrádky. Přivezla také rebarboru, po které jsem hned skočila. 

Úkol na dnešek by tedy jasný - nějaký dobrý koláč s rebarborou. A protože koláč s drobenkou byl nedávno, lámala jsem si hlavu, co tedy upéct. A pak mě napadly hraběnčiny řezy. Jsou sladké, takže nevadí, že ovoce je kyselejší. Přiznám se, že s tímto ovocem budeme mít řezy poprvé, takže jsem zvědavá na výsledek :-)

Suroviny na těsto smícháme a důkladně zpracujeme. Plech na řezy vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto si rozdělíme na 2 a jednu třetinu. Větší část těsta rozválíme nebo prsty rozprostřeme po plechu, menší část uložíme do mrazáku, aby nám ztuhla a lépe se strouhala. Na těsto poklademe nakrájenou a oloupanou rebarboru, pocukrujeme, poprášíme skořicí a posypeme plátky mandliček. Z bílků a cukrů ušleháme sníh a rozetřeme po rebarboře. Nakonec nahrubo  na vrch nastrouháme zbylé těsto a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 175 stupňů zhruba 30 - 40 minut.

Před chvilinkou jsem řezy ochutnala a musím se k něčemu přiznat. Jablečné hraběnčiny řezy miluji, ale s rebarborou jsou ještě o stupeň lepší. Jsou luxusní, a to tohle slovo u jídla zrovna nemusím :-) Takže pokud chcete vyzkoušet, vřele doporučuji!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno