Pažitka
Název:

Hrachová polévka


Hrachová polévka


Ingredience:
Ingredience:
suchý hrách (zelený, žlutý)250 g
uzený vývar1000 ml
uzený špek nebo slanina100 g
hladká mouka2 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
česnek dle chuti
majoránka špetka
Postup přípravy:

Provoněná polévka ze suchého hrachu....

Hrách si necháme přes noc namočený ve studené vodě. V téže vodě jej pak uvaříme doměkka. Vodu v průběhu vaření dle potřeby doléváme. Zatím nesolíme. Slaninu nebo špek si vyškvaříme dokřupava. Škvarečky vyjmeme a na tuk dáme mouku a vymícháme světlou jíšku, kterou naředíme uzeným vývarem. Nemáme-li pak vodou. Polévku halabala promixujeme tyčákem, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou. Doředíme dle požadované hustoty. Škvarečky přidáme do již hotové polévky. Jako vložku použijeme rohlíkové krutonky. Můžeme dozdobit lístky čerstvé majoránky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno