Pažitka
Název:

Hrášek s mátovou chutí a uzeninou


Hrášek s mátovou chutí a uzeninou


Ingredience:
Ingredience:
zmražený hrášek400 g
citron1 ks
čerstvá máta4 lístky
sýr čedar50 g
česnek1 stroužek
voda dle potřeby
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
olivový olej1 lžíce
libovolná uzenina dle chuti
cibulka dle chuti
sádlo dle potřeby
Postup přípravy:

Dneska jsem vyzkoušela takový experiment v podobě hrášku s mátou a opečenou uzeninou. Jistě vás tento recept mile překvapí.

Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme asi 100 ml vody a vaříme doměkka cca 5 minut. Slijeme a dáme do misky. Přidáme sůl a ponorným mixerem část (1/3 podrtíme). 
Do této směsi přidáme 2 lžičky olivového oleje, nastrouhaný sýr čedar a zakápneme citronem. Promícháme s dalším nerozmixovaným hráškem. Pokud je směs příliš hustá, přidáme olivový olej. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.
Podáváme s opečenou uzeninou. Posypeme hustě osmaženou cibulkou.
Je to takové polopyré, část hrášku je rozmixovaná a část hrášku zůstává bez mixování.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno