Pažitka
Název:

Hraškonéza


Hraškonéza


Ingredience:
Ingredience:
hraška50 g
voda300 ml
olivový olej60 ml
kyselé okurky40 g
hořčice25 g
cibule40 g
černá sůl Kala Namak dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
čerstvou nať petržele nebo pažitka dle chuti
Postup přípravy:

Co takhle majonézu bez cholesterolu a bez sóji??? Co takhle majonézu s dostatkem bílkovin??? Je to tak jednoduché a velmi chutné.

Stačí nám na to pár běžných surovin, které jsou vždy v kuchyni, Hraška a černá sůl. Tato majonéza vám poslouží jen tak na chleba nebo jako skvělý základ jakékoliv pomazánky. Výborně dochutí a spojí všechny těstovinové a zeleninové saláty. Vynikající je do bramborového salátu. Mňam... Prostě kamkoliv.


Hrašku rozmícháme ve studené vodě metličkou a za občasného míchání vaříme na mírném ohni 20 minut.
Vznikne nám velmi hustá kaše, kterou necháme vychladnout.
Vychladlou kaši (nepanikařte, bude to velmi hustá hmota) přendáme do nožového mixéru. Přidáme olej, kyselé okurky, hořčici a vše mixujeme na hladkou směs (lze mixovat i tyčovým mixérem).
Přidáme velmi jemně nasekanou cibulku a dochutíme černou solí a čerstvě mletým pepřem.
Můžeme přidat čerstvou nasekanou nať petržele nebo pažitku.  

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Iveta Ondruchová

    zavřít okno