Ingredience: | |
hrášek | 900 g |
cibule | 3 ks |
bazalkové pesto | 2-3 pol. lžíce |
zeleninový vývar | 1200 ml |
pepř | špetka |
sůl | špetka |
miso pasta | 4 čajové lžíce |
citron / limetka | dle chuti |
Tato výborná hrášková polévka nikdy nezklame. Je velmi chutná a nádherně jednoduchá.
Kdo by neměl rád čerstvý mladý hrášek. Vždycky se mi při jeho konzumaci vybaví dětství. Škoda, že se nedá tak často sehnat čerstvý, pokud není možnost si ho pěstovat.
Hrášek obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C a karoteny. Ve větším množství jsou zastoupeny minerální látky (fosfor, draslík, vápník a hořčík).
Polévku podáváme s česnekovým celozrnným toustem, grilovanou paprikou, sezamovými a dýňovými semínky a dozdobíme plátkem citrónu a bazalkou.
Jak na to: