Ingredience: | |
mražený hrášek + hrst na ozdobení | 320 g |
avokádo + na ozdobení | 130 g |
petrželka | hrst |
kopr + snítka na ozdobení | hrst |
medvědí česnek | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
vývar | 400 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Opět další výborná obědová polévka, která vás zasytí. Před nedávnem jsem v časopise zahlédla recept na hráškovou polévku a po pročtení receptu mě zaujala jedna ingredience, a to avokádo. Není to zrovna běžná surovina do polévky, tak jsem si řekla, že to musím vyzkoušet. Výsledná polévka byla však vynikající, rychle hotová, chutná, prostě měla vše, co jsem od obědové polévky potřebovala.
Hrášek necháme rozmrazit. Hrášek společně se všemi surovinami na polévku smícháme, zlijeme vývarem a kromě soli a pepře rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Na závěr dochutíme solí a pepřem a polévku prohřejeme v kastrolu. Hotovou polévku pak dozdobíme nakrájeným avokádem, hráškem a snítkou kopru.
Podrobné info: