Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
petržel | 1 ks |
batáty | 2 ks |
hrášek | 250 g |
hlávková kapusta | 160 g |
himalájská sůl | dle chuti |
mletý kmín | dle chuti |
voda | 1 l |
S domácími surovinami se vaří s chutí, nám již hrášek dozrává a není nic lepšího než hrachová polévka z čerstvého hrášku. Kapusta je velmi bohatým zdrojem vápníku, ráda ji do polévky přidávám, má velmi příjemnou chuť, batáty zase polévku osladí a petržel lehce okoření. Prostě polévka plná chuti.
Na Ghí orestujeme pokrájenou petržel, batát a hrášek, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín. Vaříme do změknutí zeleniny a na konec přidáme na nudličky pokrájenou hlávkovou kapustu bez košťálu, krátce povaříme a stáhneme z plamene. Je již na nás zda polévku rozmixujeme do hladka a přepasírujeme a nebo si vychutnáme kousky zeleniny.
Podrobné info: