Pažitka
Název:

Hrášková polévka s petrželí, batátem, kapustou na kmíně

bez mléčné bílkoviny, lepku a vajec


Hrášková polévka s petrželí, batátem, kapustou na kmíně


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
petržel1 ks
batáty2 ks
hrášek250 g
hlávková kapusta160 g
himalájská sůl dle chuti
mletý kmín dle chuti
voda1 l
Postup přípravy:

S domácími surovinami se vaří s chutí, nám již hrášek dozrává a není nic lepšího než hrachová polévka z čerstvého hrášku. Kapusta je velmi bohatým zdrojem vápníku, ráda ji do polévky přidávám, má velmi příjemnou chuť, batáty zase polévku osladí a petržel lehce okoření. Prostě polévka plná chuti.

Na Ghí orestujeme pokrájenou petržel, batát a hrášek, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín. Vaříme do změknutí zeleniny a na konec přidáme na nudličky pokrájenou hlávkovou kapustu bez košťálu, krátce povaříme a stáhneme z plamene. Je již na nás zda polévku rozmixujeme do hladka a přepasírujeme a nebo si vychutnáme kousky zeleniny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno