Pažitka
Název:

Hrášková polévka s tuřínem, batátem, pórkem


Hrášková polévka s tuřínem, batátem, pórkem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
mražený hrášek Bonduelle400 g
batát1/2 ks
tuřín50 g
pórek40 g
hraška1 lžíce
voda1 l
Postup přípravy:

Dnes ráno se mi vůbec nic nechtělo dělat, ale jíst se musí a nikdo za mě neuvaří. Přemýšlela jsem, co uvařím tentokrát za polévku a v mrazáku jsem našla sáček hrášku, hráškovou polévku jsme dlouho neměli a jelikož ráda kombinuji chutě zeleniny přidala jsem navíc tuřín, batát, pórek a zahustila hraškou, vznikla velmi chutná polévka, na které jsme si moc pochutnali.

Na Ghí orestujeme hrášek, pokrájený batát, tuřín, zalijeme vodou, přidáme ve vodě rozkvrdlanou hrašku a vaříme do změknutí zeleniny, hrašku je potřeba povařit 20 minut, aby byla snadno stravitelná. Nakonec přidáme pokrájený pórek a krátce povaříme.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno