Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
mražený hrášek Bonduelle | 400 g |
batát | 1/2 ks |
tuřín | 50 g |
pórek | 40 g |
hraška | 1 lžíce |
voda | 1 l |
Dnes ráno se mi vůbec nic nechtělo dělat, ale jíst se musí a nikdo za mě neuvaří. Přemýšlela jsem, co uvařím tentokrát za polévku a v mrazáku jsem našla sáček hrášku, hráškovou polévku jsme dlouho neměli a jelikož ráda kombinuji chutě zeleniny přidala jsem navíc tuřín, batát, pórek a zahustila hraškou, vznikla velmi chutná polévka, na které jsme si moc pochutnali.
Na Ghí orestujeme hrášek, pokrájený batát, tuřín, zalijeme vodou, přidáme ve vodě rozkvrdlanou hrašku a vaříme do změknutí zeleniny, hrašku je potřeba povařit 20 minut, aby byla snadno stravitelná. Nakonec přidáme pokrájený pórek a krátce povaříme.
Podrobné info: