Pažitka
Název:

Hrášková polévka s uzeným lososem


Hrášková polévka s uzeným lososem


Ingredience:
Ingredience:
mražený hrášek350 g
zeleninového vývaru1 litr
šalotka1 ks
máslo1 lžíce
uzený losos100 g
smetana ke šlehání1 dcl
sůl špatka
pepř špetka
Postup přípravy:

K hráškové polévce není asi potřeba ani nic dodávat. Slaďoučký hrášek s kouřovou chutí uzeného lososa. Jednoduše k sežrání!

Na másle necháme zesklovatět šalotku a přidáme hrášek. Po chvilce přilijeme vývar, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Poté polévku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou. Na talíři ozdobíme uzeným lososem nakrájeným na kousíčky a můžeme podávat.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno