Ingredience: | |
povolený mražený hrášek či čerstvý loupaný | 1 hrníček |
lučina | 100 g |
smetana | pár kapek |
česnek | 2 stroužky |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
S počínajícím létem jsem se rozhodla, že budu odlehčovat večeře, na což se skvěle hodí pomazánky. A protože i pomazánka může být originální, zkusila jsem hráškovou. Chutná přesně tak skvěle, jako vypadá.
Mražený hrášek jsem nejdříve spařila horkou vodou, aby povolil. Poté jsem jej rozmixovala spolu se dvěma stroužky česneku a pár kapkami smetany (opravdu jen malinko, aby se hmota lépe umixovala). Osolila jsem, opepřila a pomalu vmíchala kostičku Lučiny. Místo Lučiny by určitě bylo možné použít také žervé, tvaroh, jogurt nebo cottage.
Podrobné info: