Ingredience: | |
vanilková hraška | 83 g |
vanilkový lusk - vanilka z něj | 1 ks |
mandlové mléko Provamel | 750 ml |
agáve sirup | dle chuti |
mražené borůvky | 5 - 6 hrstí |
hruška | 2 ks |
Zásoby borůvek z mrazáku bylo zapotřebí zredukovat a vanilková hraška se na mě smála ze spíže a neustále mě láká z ní něco vymýšlet. Prostě má své kouzlo a v kombinaci s ovocem je dokonalá.
Do hrnce si nalijeme rostlinné mléko a promícháme jej s vanilkovou hraškou (hrách, směs obilovin-kukuřice, rýže, jáhly, přírodní vanilka, směs koření). Důkladně promícháme hrašku vanilka s mandlovým mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme pod pokličkou 20 minut. Mezitím si nastrouháme hrušky a smícháme s povolenými borůvkami. Před koncem varu přidáme sirup a vanilku. Nalijeme do pohárů, necháme chvíli zchladnout a pak krém přelijeme borůvkovo-hruškovým přelivem.
Pokud chcete řidší konzistenci, přidejte navíc rostlinné mléko, dezert chladnutím tuhne a má rosolovitou konzistenci. Při vaření nezapomínejte míchat, může dojít k přichycení směsi. Malým dětem nemusíte použit sladidlo vůbec, stačí nastrouhat jablíčko nebo hrušku a přidat jí do uvařené směsi.
Podrobné info: