Pažitka
Název:

Hraškový dezert s vanilkou, kakaem, kousky čokolády a malinami

bez lepku, vhodný pro bezlaktózovu a BKM dietu, bezvaječnou dietu pro vegetariány, vegany


Hraškový dezert s vanilkou, kakaem, kousky čokolády a malinami


Ingredience:
Ingredience:
vanilková hraška83 g
vanilkový lusk - vanilka z něj1 ks
mandlové mléko Provamel750 ml
agáve sirup dle chuti
maliny na ozdobení
kakao lifefood raw, vegan3 lžíce
Vivani hot chocolae vegan, bio dle chuti
Postup přípravy:

Znáte vanilkovou hrašku? Hraška Vanilka je unikátní český výrobek z ryze přírodních surovin. Hraška Vanilka je hrachová směs ochucená přírodní vanilkou. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Zlepšuje soudržnost těst a usnadňuje jejich zpracovávání. Díky těmto vlastnostem Hraška Vanilka umožňuje snížení nebo úplné vynechání vajec v těstech, především při použití celozrnné nebo bezlepkové mouky.

Do hrnce si nalijeme rostlinné mléko a promícháme jej s vanilkovou hraškou (hrách, směs obilovin-kukuřice, rýže, jáhly, přírodní vanilka, směs koření). Důkladně promícháme hrašku vanilka s mandlovým mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme pod pokličkou 20 minut. Před koncem varu přidáme sirup, vanilku a kakao, důkladně promícháme nebo rozmixujeme. Nalijeme do pohárů, necháme chvíli zchladnout a pak krém ozdobíme kousky čokolády a malinami.

Pokud chcete řidší konzistenci, přidejte navíc rostlinné mléko, dezert chladnutím tuhne a má rosolovitou konzistenci. Při vaření nezapomínejte míchat, může dojít k přichycení směsi. Malým dětem nemusíte použit sladidlo vůbec, stačí přidat do uvařené směsi před mixováním banán.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno