Ingredience: | |
mražený hrášek | 200 g |
uvařená cizrna | 120 g |
česnek | 1 stroužek |
citronová šťáva | 1 lžíce |
sezamová pasta tahini | 1 lžíce |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Variací na hummus existuje celá řada. Klasiku z cizrny zná asi každý. Už jste ale někdy zkoušeli připravit hummus z hrášku? Je rychle hotový, má krásně zelenou barvu a svěží chuť. Já k němu podávám opečenou bagetku nebo žitný chleba.
Hrášek propláchneme teplou vodou a společně s cizrnou ho vsypeme do mixéru. Přidáme česnek, citronovou šťávu, sezamovou pastu, olivový olej a vše rozmixujeme dohladka. Hotový hummus ochutíme solí, pepřem a podáváme.
Podrobné info: