Základ na dezert: | |
mandlové mléko | 550 ml |
vanilková hraška | 43 g |
vanilkový lusk - vanilka z něj | 1 ks |
datlový sirup | dle chuti |
Bio České Ghíčko | 2 lžíce |
Varianta s kešu, kakaem a Ghítelou: | |
základ vařeného hraška krému | 220 g |
Ghítela | 1,5 lžíce |
rozemleté keš ořechy | 100 g |
kakao Lifefood | 2 lžičky |
datlový sirup | dle chuti |
Varianta s banánem: | |
základ vařeného hraška krému | 150 g |
banán | 1 ks |
mandle | na ozdobení |
Tak tohle je přímo ďábelská kombinace a tohle je teda velkáááá dobrota.
Základ dezertu je vždy stejný a můžete si jej dochutit dle vlastní chuti, nálady, já se rozhodla pro kešu, kakao a Ghítelu a v druhé variantě s banánem.
Do hrnce si nalijeme rostlinné mléko a promícháme jej s vanilkovou hraškou (hrách, směs obilovin-kukuřice, rýže, jáhly, přírodní vanilka, směs koření). Důkladně promícháme hrašku vanilka s mandlovým mlékem, přidáme Ghíčko. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme pod pokličkou 20 minut. Před koncem varu přidáme vanilku. Necháme směs vychladnout. Já si směs rozdělila na dvě části, které jsem pak ochutila zvolenými surovinami. Rozhodla jsme se v jedné variantě pro kešu, kakao, Ghítelu a datlový sirup. Veškeré suroviny smícháme dohromady, rozmixujeme v hladký krém, naplníme do pohárů a ozdobíme jahodami. V druhé variantě jsem základ krému rozmixovala s banánem a ozdobila mandlemi.
Pokud chcete řidší konzistenci, přidejte navíc rostlinné mléko. Při vaření nezapomínejte míchat, může dojít k přichycení směsi.
Podrobné info: