Pažitka
Název:

Hráškový krém a pikantní domácí pečivo s gorgonzolou


Hráškový krém a pikantní domácí pečivo s gorgonzolou


Ingredience:
Hráškový krém:
mražený hrášek400 g
brambory5 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
vývar (nebo voda + bujon) dle potřeby
33% smetana dle chuti
Pikantní pečivo:
listové těsto plát
dijonská hořčice dle chuti
Gorgonzola120 g
Schwarzwaldská šunka6 plátků
vejce na potření
Postup přípravy:

K polévkám máme rádi čerstvé pečivo, nejlépe domácí.

Hráškový krém

Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu.

Pikantní pečivo

Plát těsta rozválíme a potřeme dijonskou hořčicí, posypeme rozdrobenou gorgonzolou, polovinu poklademe plátky šunky a těsto přehneme přes sebe, dlaněmi stlačíme a nakrájíme na širší pruhy. Každý pruh 3x zatočíme. Poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 15-20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno