Hráškový krém: | |
mražený hrášek | 400 g |
brambory | 5 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
vývar (nebo voda + bujon) | dle potřeby |
33% smetana | dle chuti |
Pikantní pečivo: | |
listové těsto | plát |
dijonská hořčice | dle chuti |
Gorgonzola | 120 g |
Schwarzwaldská šunka | 6 plátků |
vejce | na potření |
K polévkám máme rádi čerstvé pečivo, nejlépe domácí.
Hráškový krém
Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu.
Pikantní pečivo
Plát těsta rozválíme a potřeme dijonskou hořčicí, posypeme rozdrobenou gorgonzolou, polovinu poklademe plátky šunky a těsto přehneme přes sebe, dlaněmi stlačíme a nakrájíme na širší pruhy. Každý pruh 3x zatočíme. Poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 15-20 minut.
Podrobné info: