Pažitka
Název:

Hráškový krém s řapíkatým celerem a bazalkovým pestem


Hráškový krém s řapíkatým celerem a bazalkovým pestem


Ingredience:
Ingredience:
řapíkatý celer4 stonky
vyloupaný čerstvý hrášek nebo mražený400 g
olivový olej trochu
bazalkové pesto2 lžičky
česnek2 stroužky
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:
Máme zelený čtvrtek a podle tradic se tento den měla jíst pouze zelená strava, aby byl člověk celý rok zdravý. Sice jsme celý den pouze "zelenou" nejedli, přesto jsem k večeři přeci jen připravila alespoň zelenou polévku...

V kastrolu si rozpálíme lžíci olivového oleje a osmahneme na něm do lehce zlatova na proužky nakrájený řapíkatý celer. Potom přidáme hrášek, zalijeme 1 a půl litrem vody, přidáme prolisovaný česnek a bazalkové pesto, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí celeru a hrášku. Poté ponorným mixerem důkladně rozmixujeme na hladký krém, případně ještě dosolíme a můžeme podávat s plátkem mozzarely.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno