Pažitka
Název:

Hřibovo-oříšková smaženice


Hřibovo-oříšková smaženice


Ingredience:
Ingredience:
tvrdé hřiby400 g
jádra vlašských ořechů100 g
plátek másla2 cm
malá šalotka1 ks
vejce4 ks
kurkuma1/4 lžičky
nasekané lístky petrželky1 lžíce
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Je sezona hříbků a mně zbylo od pečení štrúdlu trochu oříšků. Udělali jsme si netradiční, ale velice dobrou smaženici.

Hřiby a cibuli očistíme.

Hřiby nakrájíme na větší kousky nebo silnější plátky. Cibuli a ořechy nasekáme nadrobno. 

Do pánve na rozehřáté máslo dáme dosklovita restovat cibuli. Přidáme hřiby, ořechy, osolíme a pozvolna restujeme cca 15 minut.

Zasypeme kurkumou a pepřem podle chuti. Promícháme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce. Mícháme cca 3 - 4 minuty do osmažení vajec.

Hotovou smaženici dle potřeby dochutíme a posypeme petrželkou.

Podáváme teplé s čerstvým pečivem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno