Pažitka
Název:

Hříšná ořechová srdíčka

bez BKM, bez lepku


Hříšná ořechová srdíčka


Ingredience:
Korpus:
bezlepkové ovesné vločky60 g
javorový sirup dle chuti
namleté vlašské ořechy hrst
Krém:
kakaové máslo Troubelice30 g
vlašské ořechy35 g
kešu ořechy40 g
přírodní Šmakoun60 g
javorový sirup dle chuti
mandlové mléko80 ml
Zdobení:
čokoláda na vaření Vivanicca 1/2 ks
jahody dle chuti
nastrouhaná vegan bílá čokoláda dle chuti
Postup přípravy:

Honila mě mlsná a zároveň jsem potřebovala vážně energeticky nakopnout a udělat si takovou sladkou radost. Noční budíčky dětiček mi dávají zabrat a spánek pod 4 hodiny nedej bože 1 hodina, tak to už chce vážně doping. Musím říct: "Sakra, proč jsem toho udělala tak málo!". Vánoce za námi a svátek zamilovaných před námi, a tyto srdíčka se skvěle k této příležitosti hodí. Navíc jejich příprava zabere krátkou chvíli. Z krému jsem naprosto nadšená a rozhodně jej zopakuji v nějakém dortíku, je naprosto dokonalý.

Rozhodně tento dezert vyzkoušejte, nebudete litovat. 

Snadno a rychle. Měla jsem fakt chvilinku na přípravu, protože naše kojeňátko a téměř 4letý syn, který je se mnou doma, mě fakt nenechají vydechnout.

Nejprve příprava korpusu. Ovesné vločky dáme na pánev společně s pomletými vlašskými ořechy, přidáme javorový sirup, tolik, aby se všechny vločky namočily. Krátce prohřejeme, aby se směs hezky lepila, a odstavíme. 

Hotovou směs vtlačíme do silikonových formiček, já měla srdíčka, upěchujeme a necháme zatuhnout (můžeme dát na chvíli do lednice či mrazáku). Jakmile máme směs zatuhlou, opatrně ji vyndáme, bude sloužit jako korpus. 

Pustíme se do přípravy krému. Kakaové máslo rozehřejeme ve vodní lázni. Do vyšší nádoby nastrouháme přírodního Šmakouna, přidáme vlašské a kešu ořechy. Zalijeme rozpuštěným kakaovým máslem, přilijeme rostlinné mléko a začneme mixovat tyčovým mixérem. Podle chuti dosladíme javorovým sirupem a dle požadované konzistence můžeme ještě případně krém doředit.

Rozehřejeme si čokoládu na vaření a nalijeme do formiček. Na čokoládu, kterou necháme krátce zatuhnout (já neměla čas tak jsem dala přímo krém do čokolády, pokud chcete rozteklý tvar, nenechávejte stát, pokud chcete oddělená patra, nechte krátce zatuhnout, ale ne příliš, aby se čokoláda s krémem spojila) a přidáme na čokoládu připravený krém a zaklopíme připraveným srdíčkovým korpusem. Hotovo, dáme do lednice pořádně zatuhnout. Nešetřete s čokoládovou polevou, čokoláda by se mohla při vyndání odlomit. Chce to silnější vrstvu, já dávala 2 poctivé kávové lžičky na formičku. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvým ovocem, já zvolila jahody a nastrouhanou bílou vegan čokoládu. 

Přeji příjemné hříšné mlsáníčko.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí7 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno