Pažitka
Název:

Hrnkové řezy s ovesnými vločkami a jablky


Hrnkové řezy s ovesnými vločkami a jablky


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka (Lidl - na sušenky/koláče)2 hrnky
jemné ovesné vločky1 hrnek
cukr1/2 hrnku
olej3/4 hrnku
plnotučné mléko3/4 hrnku
větší nahrubo nastrouhaná jablka3 ks
vejce3 ks
chia semínka2 lžičky
skořice4 lžičky
prášek do pečiva1 balíček
Postup přípravy:

V neděli se u nás pravidelně prakticky nic nedělá, ale manžel byl skolen horečkou a já chtěla upéct něco rychlého na zub z toho ničeho, co nám zbývá v kuchyni. Vzpomněla jsem si na jedny řezy z jablek, které nejen manželovi ale i Klaudince moc chutnaly a u ní je to co říct, jelikož běžně takové věci vůbec nejí. Tak jsem dohledala originální recept a upravila si ho dle svého.

Vše kromě nastrouhaných jablek pořádně šlehačem smícháme dohromady, pak přimícháme vařečkou nastrouhaná jablka. Je to opravdu tekuté těsto, takže se nelekejte. 
Vymažeme a vysypeme si větší plech, na který těsto vlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě (cca 165°) přibližně půl hodiny.
Doporučuji podávat se zakysanou smetanou. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno