Ingredience: | |
špaldová hladká mouka | 125 g |
celozrnná špaldová mouka | 100 g |
polohrubá mouka | 50 g |
cukr | 75 g |
kypřící prášek bez fosfátů | 2 lžičky |
velké hrušky | 2 ks |
vejce | 2 ks |
máslo | 100 g |
mléko | 150 ml |
Krém: | |
máslo | 150 g |
kaštanové pyré | 200 g |
ricotta | 200 g |
rum | 50 ml |
třtinový cukr | 2 lžíce |
javorový sirup | 2 lžíce |
Tak jsem se také nechala strhnout a vyzkoušela "Zajíce v krabici". V únorovém balení se, mimo jiné, objevilo také kaštanové pyré. Nemohla jsem se rozhodnout, jestli ho zkusit naslano nebo nasladko, tak jsem použila jen půlku a bude oboje. Chuť je velmi zajímavá a netuším, k čemu bych jí přirovnala. Ale je to dobrota.
V jedné míse smícháme suché ingredience (mouka, cukr, kypřící prášek). Hrušky si oloupeme, vykrájíme jádřince a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a teprve potom vmícháme suché ingredience. Lijeme do silikonových formiček na muffiny, asi jeden centimetr pod okraj formiček. Pečeme na 180 stupňů 25-30 minut. Mezitím si připravíme krém, který vyšleháme ze změklého másla a ostatních uvedených ingrediencí a dáme do lednice na chvíli vychladit. Hotové muffiny necháme zchladnout a zdobíme pomocí cukrářské zdobičky kaštanovým krémem.
Podrobné info: