Pažitka
Název:

Hruškové cupcakes s kaštanovým krémem


Hruškové cupcakes s kaštanovým krémem


Ingredience:
Ingredience:
špaldová hladká mouka125 g
celozrnná špaldová mouka100 g
polohrubá mouka50 g
cukr75 g
kypřící prášek bez fosfátů2 lžičky
velké hrušky2 ks
vejce2 ks
máslo100 g
mléko150 ml
Krém:
máslo150 g
kaštanové pyré200 g
ricotta200 g
rum50 ml
třtinový cukr2 lžíce
javorový sirup2 lžíce
Postup přípravy:

Tak jsem se také nechala strhnout a vyzkoušela "Zajíce v krabici". V únorovém balení se, mimo jiné, objevilo také kaštanové pyré. Nemohla jsem se rozhodnout, jestli ho zkusit naslano nebo nasladko, tak jsem použila jen půlku a bude oboje. Chuť je velmi zajímavá a netuším, k čemu bych jí přirovnala. Ale je to dobrota.

V jedné míse smícháme suché ingredience (mouka, cukr, kypřící prášek). Hrušky si oloupeme, vykrájíme jádřince a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a teprve potom vmícháme suché ingredience. Lijeme do silikonových formiček na muffiny, asi jeden centimetr pod okraj formiček. Pečeme na 180 stupňů 25-30 minut. Mezitím si připravíme krém, který vyšleháme ze změklého másla a ostatních uvedených ingrediencí a dáme do lednice na chvíli vychladit. Hotové muffiny necháme zchladnout a zdobíme pomocí cukrářské zdobičky kaštanovým krémem.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno