Ingredience: | |
houby (čerstvé i sušené) | dle potřeby |
vajíčka | 4 ks |
mléko bez laktózy | 400 ml |
večerní chleba Penam | 1 balení |
dětská krupička | 2 lžíce |
velká cibule | 1 ks |
nastrouhaný česnek | 1 lžíce |
máslo (sádlo) | 20 g |
majoránka | dle chuti |
kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
uzenina | dle chuti |
Vzpomínka na dětství. Toto je něco, co dělala moje maminka i babička. Je to levné české jídlo a to bych nebyla já, abych vám jej nepřipravila zase zdravěji.
Namočíme si pečivo do mléka a vytvoříme kaši.
Houby podusíme na cibulce.
K rozmočenému pečivu přidáme houby, krupičku koření, vajíčka a vypracujte hubníkovou hmotu.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Zapékací misku vymažeme a dáme do ní směs. Pečeme cca 60 minut.
Je výborný za studena, ale i teplý. Posypaný sýrem či nivou.
Podrobné info: