Pažitka
Název:

Hubník se sýrem a cuketou


Hubník se sýrem a cuketou


Ingredience:
Ingredience:
očištění klouzci600 g
očištěná cuketa600 g
sýr Eidam200 g
lahůdková cibulka4 ks
vejce2 ks
granulovaný česnek2 lžíce
drcený kmín1 lžička
strouhanka4 lžíce
dětská krupička4 lžíce
prášek do pečiva1/2 balíčku
mletý pepř1/2 lžičky
sůl dle chuti
olej na osmžení hřibů3 lžíce
olej na pomazání papíru1 lžíce
Postup přípravy:

Sezona hříbků je v plném proudu. Navíc mám uskladněných ještě pár cuket, které musím v nejbližší době upotřebit. Zkusila jsem zaimprovizovat s klouzky, kterých jsem měla větší množství a upekla jsem trošku netradiční hubník.

Cuketu nastrouháme na hrubých slzičkách, mírně osolíme a necháme 20 minut vypotit.

Mezitím na oleji restujeme na drobnější kusy nakrájené klouzky. Podlijeme cca 3 lžícemi vody a slabým varem dusíme 15 minut. Poté zbylou tekutinu prudkým varem vyvaříme. 

Sýr nastrouháme na hrubých slzičkách, cibulky nakrájíme nadrobno. 

Do velké mísy dáme za šťávy vymačkanou cuketu, podušené klouzky, sýr a cibuli.

Přidáme zbytek surovin a vše, nejlépe rukou, důkladně promícháme. 

Směs přendáme do zapékací mísy nebo do pekáče, vyloženého pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 55 minut.

Doba pečení je orientační. Záleží na spotřebiči a na velikosti zapékací mísy. Použila jsem rozměr 27 x 18 x 5 cm. Koláč můžeme konzumovat teplý, ale líp se krájí a je chutnější druhý den.

Klouzci jsou dost aromatičtí, takže jsem žádné sušené ani čerstvé bylinky ndávala. U jiného druhu hřibů se určitě bude hodit majoránka nebo dobromysl.

Podrobné info:
Počet porcí9 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno