Pažitka
Název:

Huevos rancheros (rančerská vejce)


Huevos rancheros (rančerská vejce)


Ingredience:
Ingredience:
menší červená cibule1 ks
velká rajčata2 ks
žlutá paprika1 ks
chilli paprička1 ks
menší chorizo klobáska1 ks
mexická pikantní omáčka (salsa picante)cca 1 lžíce
máslo Ghí1 lžíce
česnek1 stroužek
větší vejce2 ks
drcený římský kmín1/2 lžičky
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tak tomuto se říká pořádná víkendová snídaně! Vajíčko na hniličku si občas ráda dám, ale je pravda, že takovýhle nášup většinou běžně nesnídám. Teď ale všechny víkendy makáme na baráčku a nemáme mnoho času na oběd, takže vždy vymýšlím, jak nám ráno dodat pořádnou dávku energie. A huevos rancheros neboli rančerská vejce chcete-li, jsou přesně to pravé. Plánujete-li línou neděli, a nebo si chcete udělat malý domácí brunch, tak tohle jídlo je správná volba. Já si tedy kombinaci vajíčka a pikantní zeleniny nemůžu vynachválit.

Na větší pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme papriku a chvíli opékáme. Do pánve dále přidáme rajčata, česnek, nasekanou papričku, klobásku a dobře promícháme. Zeleninovou směs ochutíme pikantní omáčkou, římským kmínem a solí a necháme krátce provařit. Do směsi na pánvi uděláme dva důlky, do kterých rozklepneme vejce. Pánev přiklopíme pokličkou, trochu stáhneme plamen a dusíme, dokud bílek není tuhý, ale žloutek je částečně tekutý. Zeleninu s vejcem rozdělíme na talíře a servírujeme nejlépe s tmavým toustíkem. Mňaaam!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno